23 september 2021

Schoonmaaktips voor in de keuken

We doen het allemaal wel eens: knoeien. Vooral knoeien in de keuken kan vaker voorkomen aangezien er hier wordt gekookt en gegeten. Soms met water maar soms ook met wat hardnekkige vlekken zoals bijvoorbeeld spaghettisaus. Om zoveel mogelijk vervelende situaties te voorkomen, zal ik hieronder enkele tips geven hoe je jouw keuken zo schoon mogelijk houdt.

Borden

Je zou zeggen dat dit niet nodig zou moeten zijn om te melden, maar toch is het echt zo; gebruik borden. Zelfs als je een snelle boterham smeert en opeet, met het gebruik van een bord minimaliseer je de kans dat je knoeit met bijvoorbeeld broodkruimels of beleg waar je per ongeluk mee knoeit.

Hetzelfde geldt trouwens voor placemats. Leg ze onder je bord om ervoor te zorgen dat de meeste viezigheid hierop gevangen wordt. Dit scheelt ook meteen een hele stuk met het afruimen en schoonmaken van je keuken wanneer je klaar bent met eten. Een kleine moeite maar het kan voor veel verandering zorgen.

Schoonmaakmiddelen

Mocht je nou toch eigenwijs geweest zijn en niet geluisterd hebben naar mijn advies, wordt het tijd om schoonmaakmiddelen in te schakelen. Welke producten je gaat gebruiken, ligt natuurlijk aan waarmee je hebt geknoeid. Heb je broodkruimels achtergelaten zoals Hans en Grietje, kun je een kruimelaar of bezem en blik pakken om deze weer eenvoudig op te doen.

Mocht je geknoeid hebben met saus op jouw beton ciré keuken vloer, is het een ander verhaal. Nu is het gelukkig zo dat een beton ciré keuken vloer vrij makkelijk is om schoon te maken met bijvoorbeeld een doekje. Wel is het erg belangrijk om te weten dat beton ciré niet afgedaan mag worden met azijn of elk ander bijtend product. Dit doordat je je anders de coating ervan afhaalt wat ervoor zorgt dat jouw vloer makkelijker beschadigt kan raken. Dit geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld schuur- en staalsponsjes, niet gebruiken dus!