18 januari 2022
Huis kopen Deventer

Seniorenbed kiezen: let op deze 3 punten

Een goede nachtrust is belangrijk, zeker als je op leeftijd bent. Als je eenmaal toe bent aan een seniorenbed, dan gaat er een wereld voor je open. Ga je voor een hoog laag bed of bijvoorbeeld voor een variant die extra breed is? Wij geven tips voor de juiste keuze. 

De juiste bodem voor je seniorenbed

Bij het kiezen van een seniorenbed, bijvoorbeeld van Well Fair, heb je de keuze uit een vlakke, handverstelbare, elektrische of hoog laag bodem. Die laatste is ook elektrisch, maar naast dat het hoofd- en voeteneind omhoog kunnen, kan de bodem ook in zijn geheel omhoog. Handig als je bijvoorbeeld verpleging wordt of moeite hebt om uit bed op te staan. 

Het matras dat bij jou past

De bodem bepaalt ongeveer 20% van het slaapcomfort, de andere 80% zit in het matras. Een matras is erg persoonlijk en vraagt daarom om maatwerkadvies. Er wordt onder andere gekeken naar je gewicht, slaaphouding en hardheidsvoorkeuren bij het uitzoeken van een matras. Matrassen kunnen een bovenlaag van bijvoorbeeld koudschuim, viscose, latex of gel hebben. Elke materiaalsoort heeft voor- en nadelen. Ook dit is weer afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Vergeet het kussen niet

Ook een goed kussen is erg belangrijk om nek- en rugklachten te verhelpen en te voorkomen. Probeer kussens altijd in combinatie met het matras waarop ze komen te liggen, want anders kun je over het algemeen niet beoordelen hoe het daadwerkelijk bij jou in de slaapkamer ligt. 

Een mooi en stevig frame

Naast dat het seniorenbed comfortabel moet zijn, is het vaak ook belangrijk dat je bed er leuk uitziet. Een houten frame brengt warmte in de slaapkamer, maar je kunt ook voor een boxspringcombinatie gaan voor een moderne look. Bedden komen in ontzettend veel soorten en maten, dus er is altijd wel een bed dat bij jou past. 

De laatste stap bij het compleet maken van jouw seniorenbed is het toevoegen van beddengoed. Dit is natuurlijk erg persoonlijk, dus kijk vooral naar kleuren en prints die jij bij jouw interieur vindt passen. 

Succes met jouw nieuwe seniorenbed!

Slapen is een belangrijk onder