23 september 2021
Snel jouw huis verkopen

Snel jouw huis verkopen?

Je woont nu samen met je gezin in een eengezinswoning in Kampen en je wilt graag wel naar een twee-onder-een-kapwoning. Je bent daarom een zoektocht gestart naar mooie twee-onder-een-kapwoning in Kampen, maar ook in Dronten. Want het lijkt je ook leuk om daar te wonen. Om je eigen huis snel te verkopen heb je een makelaar Kampen of misschien wel een makelaar Dronten nodig. Als je een huis vindt in Dronten, is het misschien wel handig om daar een verkoopmakelaar te zoeken. 

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Een verkoopmakelaar is de makelaar die je inschakelt bij de verkoop van je huis. Deze makelaar behartigt dan al jouw belangen om zo snel mogelijk jouw huis te verkopen tegen een zo hoog mogelijk prijs. Hij plaatst jouw woning op zijn website, funda en social media. Hij doet alle bezichtigingen en zorgt voor de papierwinkel. Van te voren spreek je met de verkoopmakelaar een courtage af. Dit is een bepaald percentage van de verkoopsom die de verkoopmakelaar krijgt na het verkopen van het huis. Een verkoopmakelaar mag niet ook de aankoopmakelaar zijn. Dit is in strijd met de NVM erecode.

Liever zelf je huis verkopen?

Wil je toch liever zelf je huis verkopen? Dan kan natuurlijk ook. Er zijn namelijk steeds meer mensen die hiervoor kiezen. Het bespaart veel geld en dit kun je vervolgens weer in je nieuwe huis gebruiken. Wat je hiervoor in ieder geval nodig hebt is genoeg tijd. Alles wat normaal een verkoopmakelaar voor je doet, moet je dan helemaal zelf doen. Laat die bezichtigingen maar komen!