8 mei 2021

Soorten kippers voor de agrarische sector

Kipper vrachtwagens worden veel gebruikt in de agrarische sector. Een kipper is een aanhangwagen met een kiepfunctie. Ze worden dan ook wel ‘dump trucks’ genoemd. Deze worden veelal ingezet om bulkladingen te vervoeren en te lossen op een bepaald terrein. Maar welk type kipper past nou het best bij welke werkzaamheden? In deze blog lees je meer over de verschillende soorten kippers die er zijn.

Standaard kipper vrachtwagens

Allereerst heb je natuurlijk de standaard kipper. Dit is een combinatie van een trekker vrachtauto met daarachter een laadbak. De bak kan worden gekanteld door een of twee hydraulische armen. De meeste kippers zijn voorzien van neerklapbare zijborden, waardoor je makkelijk bulkproducten kunt laden. Je hebt kippers met een handpomp maar ook met elektrische bediening.

Meerzijdig kippen

Er zijn ook kipper vrachtwagens die meerzijdig kunnen kippen. Deze kunnen dus niet alleen naar achter vracht lossen, maar kunnen ook naar de zijkanten kantelen. Dit kan natuurlijk verschillende voordelen hebben, en zeker bij bepaalde losse en kleine materialen uitkomst bieden.

Kipper vrachtwagens voor groot en klein vervoer

Wanneer je wat minder grote ladingen te vervoeren hebt, dan zijn er ook kipper bedrijfswagens. Dit zijn eigenlijk normale bedrijfswagens met een kantelfunctie. Ze zijn vaak voorzien van een laadbak tot 7,5 ton waar je gemakkelijk snel vervoer mee kunt regelen. Daarnaast is de kipper bedrijfswagen dan ook voor andere werkzaamheden goed te gebruiken.

Bij grote ladingen wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk tegelijk kunnen vervoeren. In die gevallen zijn er kipper vrachtwagens die nog extra te koppelen zijn aan een kipper trailer. Je kunt bepaalde opleggers kiezen die geschikt zijn voor de te vervoeren goederen. Zo zijn er vloeistofdichte kippers, stalen kiptrailers, of zeer lichtgewichte bulkkipper opleggers welk veel in de agrarische sector worden gebruik voor het vervoer van producten. Elk van deze kippers zijn weer in diverse uitvoeringen te verkrijgen.

Nieuw en tweedehands kipper te koop

Er zijn dus altijd kipper vrachtwagens die geschikt zijn voor het type agrarische werk dat er verricht moet worden. Daarbij kun je kipper vrachtwagens gemakkelijk kopen en verkopen. Een groot handelsplatform voor zowel nieuwe als tweedehands kippers is TrucksNL. Iedereen kan hier advertenties voor een kipper te koop aanbieden of plaatsen. Daarbij worden de advertenties dagelijks aangevuld doordat het groot netwerk heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Wanneer je dus op zoek bent naar een geschikte kipper, of zelf een kipper zou willen aanbieden, dan is TrucksNL een goed begin.