12 juni 2021

Stacaravan zomerproof maken: 3 tips

Je bent trotse eigenaar van een stacaravan, die op een gezellige Nederlandse camping staat. De stacaravan staat al een tijdje en hij kan wel een opknapbeurt gebruiken. Het is daarom tijd om de caravan zomerproof te maken. Er zijn verschillende dingen die jij kunt aanpakken. Lees deze blog voor handige tips!

Gevelbekleding veranderen

De buitenkant is niet mooi meer en hier en daar lekt de gevelbekleding zelfs. Misschien is het daarom tijd om naar nieuwe gevelbekleding te kijken. Je kunt kiezen voor kunststof gevelbekleding. Kunststof is een onderhoudsarm product en schilderen is niet nodig. De verwachte levensduur van kunstof gevelbekleding is 30 jaar. Er zijn meerdere modellen en kleuren verkrijgbaar. Meer weten? Kijk op de website van In-Garden.nl.

Inrichting

Nu je de buitenkant van de stacaravan hebt opgeknapt, is het tijd om ook de binnenkant netjes te maken. Een nieuwe vloer, een likje verf en nieuwe meubels kunnen er al voor zorgen dat jouw caravan splinternieuw oogt. Ook het veranderen van gordijnen kan een grote rol spelen. Tijd dus om die stoffige, oubollige vitrage weg te halen dus.

Gezellig terras

Misschien heeft de caravan een veranda of kleine tuin. Deze kan ook meegenomen worden in de verbouwing. Het ophangen van gezellige lichtjes en het plaatsen van een tuinset kan al ontzettend veel veranderen aan de uitstraling. Vergeet ook niet om planten en bloemen te kopen. Het oogt niet alleen kleurrijk, maar het is ook goed voor de natuur. En ben je dol op barbecuen? Vergeet dan vooral niet om een kleine buitenkeuken te creƫren!