23 september 2021
goedkope energiemaatschappij

Tips om te besparen op je energieverbruik

De winter is inmiddels aangebroken en het zal je niet verbazen, maar juist in deze tijd is ons energieverbruik het hoogst. Ben je benieuwd hoe je op je energieverbruik kunt besparen zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertel ik je er meer over.

Kies voor een goedkope energieleverancier

Allereerst is het natuurlijk verstandig om een contract af te sluiten bij een voordelige energiemaatschappij. Daarbij loont het vaak om een jaarcontract af te sluiten met vaste tarieven. Daarmee ben je doorgaans namelijk goedkoper uit.

Ga slim om met je verwarming!

Veel mensen kunnen een hoop besparen op hun energieverbruik door verstandiger om te gaan met hun stookgedrag. Zo is het slim om je verwarming ongeveer een uur voordat je naar bed gaat al lager te zetten. De temperatuur zal eerst namelijk nog aangenaam blijven omdat deze niet al te snel zakt. Zorg er trouwens voor dat je de temperatuur niet lager zet dan 15 graden. Op deze manier is je woning de volgende dag relatief snel weer op temperatuur te brengen.

Plaats tochtstrippen

Een andere manier om te besparen op je stookkosten, is door tochtstrippen te plaatsen. Onder deuren (zowel binnendeuren als buitendeuren) komt vaak koude lucht door en met tochtstrippen blokkeer je deze lucht. Tochtstrippen zijn niet duur en eenvoudig verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de bouwmarkt.

Zorg voor een goede ventilatie

Hoe droger de lucht binnen is, hoe sneller de lucht wordt verwarmd. Door iedere dag de ramen een kwartiertje open te zetten zorg je ervoor dat er meer droge lucht naar binnen komt. Deze droge lucht verdrijft de relatief vochtige lucht die binnen aanwezig is. Met deze tip kun je al gauw zo’n tientallen euro’s per jaar besparen!

Bron: Engie-energie.nl