22 april 2021

Tips voor de grote jaarlijkse voorjaarsschoonmaak in de keuken

De lange, koude, donkere winter maakt nu plaats voor een voorzichtig lentezonnetje. Dit betekent dat de bloemen zullen bloeien en dat we weer lekker buiten in de zon kunnen zitten. Voor veel mensen betekent dit ook dat de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak er weer aan komt. Dit is vaak een hele klus, met name de keuken kan veel tijd in beslag nemen. Het is misschien niet het leukste om te doen, maar een opgeruimde keuken betekent voor velen ook een opgeruimd hoofd. Met deze tips is deze klus binnen no-time geklaard!

Benodigdheden

Voordat je begint, moet je zeker weten dat je alles hebt dat je nodig hebt. Niets is namelijk vervelender dan halverwege erachter komen dat je dingen mist en niet verder kunt. De voor de hand liggende benodigdheden als allesreiniger, sponsjes, doekjes heb je vaak wel in huis, maar vergeet ook de soda niet om de vaatwasser mee schoon te maken. Buiten deze dingen heb je natuurlijk ook tijd nodig. Voor een grote schoonmaak moet je namelijk voldoende tijd vrijmaken, zodat je je niet gehaast voelt. En hulp van anderen kan ook altijd goed van pas komen!

Keukenblad

Het is goed om te beginnen met opruimen. Zorg dat alle afwas is weggewerkt en haal zoveel mogelijk spullen weg van het aanrecht. Ga vervolgens verder met de koelkast en vriezer. Haal deze leeg en ga hier met een doekje doorheen. Hierna kun je de vaatwasser onder handen nemen. Begin met het schoonmaken van de filter en laat daarna de vaatwasser met een kopje soda erin draaien op het langste programma. Ga hierna verder met de keukenkastjes, begin met de buitenkant en haal ze vervolgens leeg en poets dan de binnenkant. Het laatste onderdeel van de keuken is de afzuigkap. Deze kan aardig vet zijn aan de binnenkant, dus pak de ontvetter erbij. Haal eerst de losse onderdelen eruit en spray deze vervolgens goed in. Neem ze af met een natte doek, zet ze er terug in, en voilà, ook de afzuigkap is weer blinkend schoon.