23 september 2021
Houten Vloer

Tips voor wie een houten vloer in huis wil halen

Hout. Het is een materiaal dat nog altijd wordt gebruikt voor meubels, vloeren en veel meer. Het straalt luxe uit en geeft tegelijk warmte af voor een gezellige sfeer. De houten vloer is daarom nog altijd ongekend populair. Veel mensen hebben geen idee van hoe duur zo’n vloer kan zijn en hoeveel onderhoud erin gaat zitten. Overweeg je een houten vloer? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten.

Luxe kost geld

Een echt massief houten vloer kost geld. Daar tegenover staat dat je er bij goed onderhoud jaren van kunt genieten. Toch is het belangrijk om te weten dat er goedkopere opties zijn naast de massief houten vloer die wellicht ook mooi zijn of passen bij jouw stijl. Het klopt dat een houten vloer een bepaalde uitstraling heeft die je vaak met laminaat of pvc niet krijgt, maar er zijn uitzonderingen. 

Houten Vloer

Onderhoud is belangrijk

Je kunt tientallen jaren genieten van een houten vloer. Daarvoor is goed onderhoud wel ontzettend belangrijk. Regelmatig wax of olie gebruiken is een aanrader. Het beste kun je bovendien dagelijks de vloer droog reinigen. Dat doe je met bijvoorbeeld een bezem of een stofzuiger. Hout raakt sneller beschadigd dan kunststof vloeren zoals pvc dus je wil zandkorrels en ander vuil zoveel mogelijk weg houden. Als je dan toch voor deze vloer kiest en je onderhoud het hout goed, dan is het wel een van de mooiste types die je in huis kunt hebben. 

Alternatieven

Wil je graag die uitstraling van een houten vloer maar dan zonder het gedoe en het prijskaartje? Dan zijn er vloeren die erg lijken op massief hout. Ga bijvoorbeeld voor een degelijk laminaat. Dat kan net zo mooi zijn als een massief houten vloer. Of ga voor een pvc vloer met een houtlook. Dat is pvc wat zo is bewerkt dat het er precies uitziet als echt hout.