27 oktober 2021
trap

Traprenovatie: alles wat je moet weten

Je hebt eindelijk je interieur zoals je het voor ogen had. Toch is er één ding dat een doorn in het oog is: de trap. De trap kraakt, is niet mooi en past niet in je interieur. Een nieuwe trap installeren is een klusje waar je liever niet aan denkt en dat is logisch, want dit is enorm veel werk. Maar heb je wel eens nagedacht over een traprenovatie? 

Likje verf

Wist je dat een laagje verf al voor een hele verbetering zorgt? Het schilderen van de trap hoeft niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de oude uitstraling van de trap terugbrengen of je kunt kiezen voor een hele andere kleur. Helaas is deze optie niet mogelijk wanneer jouw trap met vloerbedekking bekleed is. Gelukkig zijn hier weer andere opties voor, deze lees je in de volgende alinea!

Bekijk ook: 

Vloerbedekking vervangen

Je bent klaar met de vloerbedekking op jouw trap. Je kunt deze makkelijk verwijderen door de spijkers eerst los te maken. Vaak zit de vloerbedekking nog vast met lijm. Om deze te verwijderen kun je water en zeep gebruiken. Werkt dit niet? Gebruik dan een verfföhn en verfkrabber om hardnekkige lijmresten te verwijderen. Vervolgens kun je de trap opnieuw bekleden zoals jij wilt. 

Traprenovatie hout

Op zoek naar een authentieke uitstraling van jouw trap? Dan is een trap met houten overzettreden iets voor jou! Deze trap is in diverse kleuren beschikbaar en wordt eenvoudig gemonteerd. Het grote voordeel? Deze manier van traprenovatie is voor elke trap beschikbaar: van oude tot nieuwe trappen

Vakwerk

Het renoveren van een trap is meer werk dan je denkt. Wij raden je dan ook aan om een expert in te zetten. Zo weet je zeker dat de trap perfect gemonteerd wordt en helemaal past in jouw interieur!