23 september 2021
Maxifleur

Tropische sfeer creëren op kantoor? Plaats enige kunstpalmen

Wanneer je als directeur of als leidinggevende verantwoordelijk bent over de invulling van een bedrijfspand in het algemeen of een kantoor in het bijzonder, dan denk je er ongetwijfeld regelmatig over na over hoe deze aankleding nog beter kan. Dat het belangrijk is een fijne werkplek te creëren staat buiten kijf. Immers is overtuigend aangetoond dat werknemers productiever en ook meer gemotiveerd zijn wanneer ze in een prettige omgeving kunnen werken. Enig groen plaatsen is alleen daarom eigenlijk al een must. Waarom zou je in dat kader niet een tropisch foefje aanbrengen? Her en der een kunstpalm plaatsen zou de atmosfeer op kantoor alleszins vrolijker maken. Kunstpalmen hebben overigens zelfs nog veel meer voordelen dan dat alleen. Lees verder om hier het fijne over te weten.

Maxifleur

De voordelen van een kunstpalm op een rijtje

Een paar kunstpalmen op kantoor plaatsen is zonder twijfel een goed idee, want jij en de andere medewerkers profiteren hiermee van de volgende punten: 

  • Kunstpalmen hoef je nauwelijks te onderhouden. 
  • Een kunstpalm presteert altijd hetzelfde. Of met andere woorden: hij is uiterst goed bestand tegen hitte, kou, UV-stralen of een vochtige omgeving.
  • Voor een kunstpalm kun je niet allergisch zijn. Dat is bij natuurlijke planten helaas anders.
  • Kunstpalmen zijn al verkrijgbaar vanaf vijftig centimeter hoogte. Je hoeft dus niet per se metershoge bomen binnen te halen.
  • Een groene omgeving, bijvoorbeeld gecreëerd door middel van kunstpalmen, heeft als effect dat de aanwezigen minder gestrest zijn.