8 mei 2021

Tuin renoveren?

Ben jij je tuin aan het renoveren? Dan vind je in dit artikel een aantal tips die je in gedachten moet houden tijdens het plannen en ontwerpen van je nieuwe tuin!

Elektriciteit

Je zal zeker denken dat elektriciteit niet nodig is buiten, maar meeste mensen vinden gourmetten in de zon in het heerlijke Augustus weer geweldig. Daarom is het altijd handig om een buiten stopcontact te laten installeren. Hiervoor is het handiger dat je professionals inhuurt die verstand hebben van wat ze doen. Zij leggen dan de bedrading en plaatsen het stopcontact voor je. Wil je meer informatie over een buiten stopcontact en advies van professionals? Ga naar Schneider Electric voor meer informatie!

Schaduw

Een ander belangrijk punt voor je tuin is schaduw. Als je in de lente of in de herfst je renovatie plant dan heb je geen last van de zon. Maar in de zomer zul je merken dat een plek waar het koel is erg handig is. Schaduw kan je op vele manieren bereiken in je tuin, dit kan bijvoorbeeld op de natuurlijke manier door middel van bomen, maar ook kan je een uitvalscherm of knikarmscherm laten installeren. 

Degelijk Buitenleven Sierpoort

Spektakel element

Ook is het leuk om een spektakel element in je tuin te hebben. Dit kan bijvoorbeeld een water element zijn, een kunstwerk of een mooi plantenbed. Per individu kan het spektakel element verschillen.

Dieren

Vergeet niet dat dieren in je tuin ook een mooie toevoeging zijn. Daarom kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gras te laten plaatsen voor je hond waar hij lekker met je kinderen op kan spelen. Of je kan een waterelement in de vorm van een waterbak voor vogels plaatsen. Vogels in je tuin geven ook een muzikaal element aan je tuin waardoor deze een sprookjesachtig effect krijgt.