22 april 2021
brothers-457237_640

Van peuterkamer naar kinderkamer: zo doe je het

Het is de hoogste tijd om de slaapkamer van je kleuter te upgraden. Je hebt enorm je best gedaan om de peuterkamer ontzettend schattig te maken. Je kind wordt nu groter, en wil een stoerdere kamer. Maar wat ga je doen: een stapelbed, hoogslaper, een auto-bed of toch een neutraal bed?

Dag Peuterbed

De eerste stap is het verwijderen van het peuterbed. Tijd voor een eenpersoonsbed, waar je kind de komende jaren mee vooruit kan. Denk bij het aanschaffen van dit bed dus vooral aan een ontwerp, die niet na een tijdje verveelt. Misschien vindt je zoon een bed in de vorm van een auto nu heel stoer, maar denkt hij daar over 5 jaar nog zo over? Het aanschaffen van een matras is de volgende stap: koop je deze ook met het idee dat hij hier op kan liggen, tot hij een puber is?

Meubels Toevoegen

Waarschijnlijk had de peuterkamer nog geen bureau. Nu je kind ouder wordt, is het slim om deze wel aan te schaffen. Denk bij het inrichten van de kamer aan de ruimte die je hebt. Heb je weinig ruimte, dan kun je misschien een hoogslaper kopen. Hier kun je een bureau of kast onder plaatsen. Andere opbergruimte kan een bed met lades zijn. Ontzettend functioneel omdat je veel speelgoed in deze lades kwijt kunt zonder dat de kamer een troep is.

Veiligheid

Wat je ook gaat aanpassen in de slaapkamer van je kind, zorg dat veiligheid voorop staat. Zo is het belangrijk dat je hoge kasten aan de muur monteert, zodat deze niet om kunnen vallen. Een bedhekje kan ook nog handig zijn, vooral in het begin. Mocht je wel een hoger bed hebben, wil je het risico niet lopen dat je kind uit bed valt.