23 september 2021

Verhuizen? Dat doe je met deze tips

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je beter per direct al beginnen met de voorbereidingen. Er komt meestal namelijk ontzettend veel kijken bij een verhuizing. En een goede voorbereiding is het halve werk! Verhuizen is een klus waar veel mensen tegenop zien. Je zult zien dat het echter soepeler zal verlopen als je vroeg begint en structureel te werk gaat. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Regel administratieve zaken

Misschien niet het leukste om te doen, maar administratieve zaken zijn uiteraard erg belangrijk om zo snel mogelijk geregeld te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschrijven bij de nieuwe gemeente, het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties en je energieleverancier inlichten over het feit dat je gaat verhuizen (indien van toepassing).

Regel verhuisdozen en pak in

Verhuisdozen hoeven niet duur te zijn. Op Marktplaats vind je vaak spotgoedkope (of zelfs gratis) exemplaren. Is een vriend of vriendin onlangs verhuisd? Dan kun je wellicht zijn of haar verhuisdozen overnemen. Ook bij supermarkten kun je vaak gemakkelijk aan dozen komen.

Ruim eens goed op

Nu is de tijd om spullen weg te gooien die je nooit meer gebruikt! Je hebt vast kleding of spullen waar je zelf niets meer aan hebt en waar je misschien een ander wel blij mee zou kunnen maken. Misschien levert het je ook nog eens iets op.

Bescherm je spullen goed

Je wilt natuurlijk niet dat er iets breekt tijdens het verhuizen. Zorg daarom voor voldoende inpakmateriaal, waarmee je je inboedel beschermt. Je kunt hiervoor ook bubbelplastic, piepschuim of bijvoorbeeld keukenpapier gebruiken. 

Hulp nodig bij het verhuizen? Je hoeft niet alles alleen te doen! Door een verhuisbedrijf in te schakelen, zoals van der velde verhuizingen, kun je jezelf een hoop tijd en moeite besparen. Neem contact op en ontdek wat de mogelijkheden zijn!