27 januari 2021

Vieze beroepen?

Je kent ze vast wel. De beroepen waar je niet bang moet zijn voor vieze geurtjes en handen. Banen waar je vaak goed betaald krijgt, maar niet direct van de daken schreeuwt als je op een verjaardag de vraag krijgt wat je doet. Een aantal van deze voorbeelden benoemen wij hieronder voor je.

Loodgieter

Laten we nog beginnen met een redelijk schoon beroep. Als loodgieter ben jij onder andere verantwoordelijk voor het riool ontstoppen. Veel mensen denken gelijk dat je de hele dag niets anders doet dan tussen de poep werken, maar vergeten dat je daadwerkelijk een probleem van de klant oplost. Lijkt het beroep loodgieter jouw iets? Kijk dan eens tussen de vacatures op Rioolverstopt.nl.

Schoonmaker van plaats delict

Een beroep waarbij je écht sterk in je schoenen moet staan. De resten na moord, zelfmoord of dodelijk ongeluk moeten ook opgeruimd worden. Van bloed tot menselijke resten; bij dit beroep kom je het allemaal tegen. 

Werken op een booreiland

Wellicht klinkt het leuk; op een eiland ergens in de zee werken voor veel geld. Je moet wel rekening houden met de slechte omstandigheden en de kans op een ongeluk is veel groter dan bij andere beroepen.

Gastro-enteroloog

Als gastro-enteroloog werk je als medisch specialist. Jouw specialisme is maag, darm en lever. Hierdoor krijg je vaak patiënten die last hebben van de darmen en daarbij ook de maaginhoud. De kans op vieze geurtjes is zeker aanwezig bij dit beroep.

Zie jij jezelf al werken in een ‘vies’ beroep? Of toch liever een kantoorbaan met schone handen?