9 maart 2021
meubel

Vintage en retro helemaal hip

Anno 2021 zijn de interieurstijlen van de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 helemaal hip. Vooral millennials gaan helemaal los met deze trend. Niet alleen in kleding zie je steeds meer vintage en retro, ook het interieur is helemaal zoals vroeger. Wat is het verschil tussen retro en vintage en wat typeert deze stijlen? Na het lezen van deze blog heb je antwoord op deze vragen.

Verschil 

Hoewel het op elkaar lijkt, is er een groot verschil tussen vintage en retro. Vintage spullen komen vaak van kringloopwinkels of rommelmarkten. Vintage is dus echt ‘oud’. Retro is het opnieuw in de markt brengen van oude stijlen. Retrospullen zijn vaak nieuw, maar bootsen oude stijlen na. Een bekend voorbeeld van een retro product is bijvoorbeeld de jaren 50 koelkast, die in allerlei kleuren verkrijgbaar is.

Vooral millennials

Kringloopwinkels en Marktplaats staan er vol mee: unieke kleding die een stuk betaalbaarder is dan luxe mode. Jongeren kopen en verkopen gedragen kleding steeds meer. Naast het feit dat vintage kleding meer betaalbaar is, zijn jongeren zich steeds meer bewust van de negatieve milieu-impact van de goedkope winkelketens. Er wordt verwacht dat vintage kleding in 2027 een groter marktaandeel heeft dan fast fashion.

Woontrend

De retro- en vintage stijl komt niet alleen voor in de fashionwereld, ook in de interieurwereld is deze trend volop aan de gang. Ook hierbij geldt weer: je kunt kringloopwinkels of rommelmarkten afgaan, maar je kunt er ook voor kiezen om nieuwe meubels te kopen met een ‘gebruikte look’. Typerend voor deze stijl zijn de houten meubels, schuine pootjes en ronde vormen. Trendy meubels kopen? Of goedkope meubels online kopen?