9 maart 2021
visgraat pvc

Visgraat opnieuw een trend

Net als in 2020 is de visgraatvloer ook weer in 2021 populair. Eerst werd de visgraat vooral verwerkt in vloeren, nu worden er ook tegels in visgraatstijl gezet. Waarom deze trend zo populair is, hebben we onderzocht.

Op zoek naar een visgraat pvc vloer in Den Haag?

Populariteitsprijs

Waarom veel mensen kiezen voor visgraat is vrij simpel. Het dessin past in elk huis, het is tijdloos en het oogt chique. Een klassieke visgraatvloer is redelijk arbeidsintensief door de houten planken, die stuk voor stuk gelegd moeten worden. Het resultaat daarentegen mag er zijn: een houten vloer kan wel 100 jaar meegaan! Wil je geen houten vloer, dan is dat geen probleem: het visgraatmotief is ook in pvc-vloer verkrijgbaar.

PVC vloer visgraat kopen?

Influencen

Een trend is simpelweg een ontwikkeling op een bepaald gebied. Zo kennen we allemaal wel trends. Tegenwoordig wordt er via social-media ontzettend veel gedeeld, waardoor mensen beïnvloed worden. Ze herkennen de vloer van bezoekjes aan hun opa en oma waardoor het een nostalgisch gevoel oproept. Ook zijn er woonprogramma’s waar mensen hun inspiratie uit halen. Zodra mensen zien dat iets veel gebruikt wordt, denken ze: ‘Dit wil ik ook hebben!’ 

Net anders

Mocht je toch net iets anders willen dan een visgraatpatroon, kun je kiezen voor een ander dessin: de Hongaarse punt. Deze vloer oogt iets rustiger, maar past ook in elk interieur. De visgraatvloer wordt in een hoek van 90 graden gelegd. De Hongaarse punt ligt in een hoek van 45 tot 60 graden. Waarom deze vloer ‘Hongaarse punt’ wordt genoemd, weet niemand. Het kan niet liggen aan het land van herkomst want deze vloer komt uit Italië.  

Overal visgraatMocht je van de vloer geen genoeg krijgen, kun je kiezen de visgraat terug te laten komen in de rest van je interieur. Wat dacht je van een keukenblad of wandtegels in visgraatstijl? Op zoek naar dit type vloer? Neem eens een kijkje bij Laminaathal!