23 september 2021

Vouwgordijnen op maat, over welke meerwaarde beschikken ze?

We zullen je niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat er vandaag de dag op de markt best een aantal verschillende soorten gordijnen zijn terug te vinden. Eén van deze gordijnen zijn de zogenaamde vouwgordijnen. Het gaat hierbij om exemplaren die zoals de naam reeds laat vermoeden niet worden gerold, maar wel worden gevouwen. Deze gordijnen zijn te herkennen aan de horizontale plooien die zich in de gordijnen bevinden. Wist je overigens dat het ook bij deze gordijnen mogelijk is om een onderscheid te maken tussen standaard en maatwerk exemplaren? Steeds meer mensen blijken daarbij de voorkeur te geven aan vouwgordijnen op maat, maar wat zijn nu precies de belangrijkste voordelen waar je daarbij op kan rekenen? Je ontdekt ze op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van vouwgordijnen op maat?

Vouwgordijnen op maat kenmerken zich door verschillende voordelen. In eerste instantie kan je ze op vlak van uitstraling natuurlijk volledig afstemmen op je eigen, persoonlijke voorkeuren. Heb je dus met andere woorden een strak, modern interieur en wil je graag dat jouw maatwerk vouwgordijnen daar zo perfect mogelijk op aansluiten? Dan zal de keuze voor vouwgordijnen op maat dat zeker mogelijk maken. Het spreekt voor zich dat dit echter niet het enige voordeel is, integendeel.

Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat mensen in hun woning steeds vaker gebruik maken van raampartijen die over extra grote of in ieder geval geen standaardafmetingen beschikken. Dat is op zich natuurlijk prima, alleen heeft dit wel veelal als gevolg dat standaard gordijnen wellicht niet voldoende zullen zijn. De keuze voor vouwgordijnen op maat zorgt er dan ook in de praktijk voor dat ook de grootste raampartijen moeiteloos volledig kunnen worden bedekt met de vouwgordijnen.

Zijn er ook nadelen om bij stil te blijven staan?

In principe hoef je bij het aanschaffen van vouwgordijnen op maat niet echt te vrezen voor mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Wat wel natuurlijk een aandachtspunt is, is de prijs die je moet betalen. Voor standaard vouwgordijnen geldt namelijk dat ze tot de voordeligste vormen van raambekleding op de markt behoren. Dat geldt niet voor maatwerk exemplaren, simpelweg omdat er aanzienlijk meer tijd en moeite in moet worden geïnvesteerd. Dit resulteert in de praktijk dan ook altijd vrijwel direct in een aanzienlijk hoger prijskaartje. Wanneer je dus vooral zo laag mogelijke kosten wil betalen voor jouw nieuwe gordijnen is dit wel een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden.

Naast bovenstaande is er natuurlijk ook nog het feit dat maatwerk vouwgordijnen steeds zeer precies worden afgestemd op het raam waarvoor je ze bestelt. Dit brengt een mogelijks probleem met zich mee op het moment dat je graag zou willen verhuizen naar een andere woning. In dat geval is het namelijk zo dat het raam waarbij je het vouwgordijn wenst toe te passen wellicht niet meer over dezelfde afmetingen zal beschikken. Ben je dus met andere woorden van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar een andere woning? Dan zal je kunnen vaststellen dat het wellicht interessanter is om het kopen van vouwgordijnen op maat nog even uit te stellen tot je in je nieuwe huis woont.