23 september 2021

Waar moet je allemaal aan denken als je gaat verhuizen?

Heb je een woning gekocht, of ga je in een nieuw huurhuis wonen? Leuk! Er zijn hierbij echter wel veel dingen waar je rekening mee dient te houden. Er moet natuurlijk van alles geregeld worden; er komt een hoop kijken bij een verhuizing. Zorg ervoor dat je op tijd begint en dat je van tevoren bedenkt wat er allemaal moet gebeuren.

Wat moet er allemaal gebeuren in de woning?

Vooraf is het goed om op een rijtje te zetten wat er allemaal gedaan moet worden aan de woning. Moet er nog behangen worden en ligt er al een vloer in het huis of dien je deze (zelf) nog te (laten) leggen? Voordat je je verdiept in verschillende soorten vloeren, het verbouwen van de badkamer en het plaatsen van een klimaatplafond van https://www.matgroep.nl/, is het goed om voor jezelf op te schrijven wat er moet gebeuren en wie of wat je daarvoor nodig hebt. 

Het doorgeven van de verhuizing

Naast de dingen die er in het huis moeten gebeuren, zijn er ook veel zaken die je moet regelen. Zo zul je bijvoorbeeld de verhuizing aan verschillende instanties door moeten geven. Denk bijvoorbeeld aan de gemeente, je huisarts en tandarts, maar ook aan verzekeringsmaatschappijen en de belastingdienst.

Meet alles op

Voor je aan de slag gaat in je nieuwe woning is het goed om alles op te meten. Maar dan ook echt alles. Het gaat daarbij niet alleen om de afmetingen van de verschillende kamers, maar ook bijvoorbeeld om de ramen. Vaak vind je afmetingen op de plattegrond van de woning, waardoor je niet zelf alles op hoeft te meten.

Pak je spullen in

Uiteraard zul je ook al je spullen in verhuisdozen moeten stoppen, zodat alles mee kan naar het nieuwe huis. Zorg ervoor dat je overbodige dingen weggooit, zodat je niet alles mee hoeft te slepen (en er bovendien nog wat geld aan overhoudt).