8 mei 2021

Waarom een gastouder zijn leuk is

Het ‘beroep’ gastouder zien we steeds vaker voorbijkomen. Dit heeft natuurlijk een reden. Steeds meer mensen werken parttime of fulltime en opa’s en/of oma’s kunnen niet altijd de zorg geven aan de kinderen. De kinderopvang lijkt steeds voller te worden en daardoor ontstaat er steeds meer vraag naar een gastouder. Maar waarom wil je gastouder worden? Wat is er zo leuk aan het beroep? Wij leggen het je uit.

Thuis zorgen voor de kids

Ben jij zelf graag thuis? Als gastouder vang je over het algemeen de kinderen op bij jou in huis. Daarnaast creëer je voor de oppaskinderen een tweede thuis. 

Flexibel

Als gastouder ben je natuurlijk flexibel. Je mag zelf bepalen op welke dagen je wilt werken en hoeveel kinderen je wilt opvangen. Daarnaast kan je ook aangeven welke leeftijdsgroepen jouw voorkeur hebben. Je hebt dus redelijk wat vrije tijd over en bent enorm belangrijk voor andere ouders.

Kleinschalig

Ouders vinden een gastouder daarnaast interessant aangezien er een maximaal aantal kinderen aan verbonden is. Als gastouder mag je maximaal 6 kinderen opvangen, van 0 tot middelbare schoolleeftijd. Dit is inclusief de eigen kinderen tot 10 jaar. Doordat er maximaal 6 kinderen opgevangen mogen worden, bouw je een mooie en persoonlijke band op met zowel het kind als de ouders. 

Dus vind jij het leuk om jonge kinderen iets bij te leren en er voor ze te zijn! Dan is vak gastouder jou op het lijf geschreven. Natuurlijk komen er meerdere competenties bij kijken. Ben je zorgzaam? Kan je omgaan met stress? Heb je geduld? Het zijn zomaar een aantal vragen die belangrijk zijn als je gastouder wilt worden. Heb jij vragen over het gastouderschap? Neem dan direct contact op met 4kids.