22 april 2021

Waarom een schuifpui altijd een goed idee is

Bent u van plan om binnenkort uw huis te verbouwen en twijfelt u over of u normale deuren wilt of een schuifpui? In dit artikel zetten wij een aantal voordelen van de schuifpui tegenover de klassieke openslaande deur op een rij.

1. Uw huis en tuin worden één

Het eerste – en voor velen doorslaggevende – voordeel van een schuifpui tegenover klassieke deuren is dat een schuifpui uw huis en tuin tot één geheel maakt. Wanneer het lekker weer is en de deuren en ramen open kunnen, kunt u de schuifpui helemaal openschuiven. Hierdoor creëert u een natuurlijke overgang van uw huis naar uw tuin, zonder dat er nog deuren tussen zitten. Daardoor worden us huis en tuin niet alleen meer één geheel, maar voelt uw huis ook nog eens natuurlijker aan doordat u zelfs binnen het gevoel heeft in de tuin te zitten.

schuifpui

2. Een schuifpui bespaart ruimte

Heeft u niet zo’n hele grote tuin? Dan is een schuifdeur ideaal. Wanneer u geen openslaande deuren heeft maar een deur die u open schuift, neemt de deur namelijk geen extra ruimte in beslag wanneer u deze open doet. Heeft u dus slechts een klein balkon, terras of tuin? Dan heeft u met een schuifpui geen last van de deur die in de weg zit, maar kunt u optimaal genieten van de ruimte die u heeft.

3. Meer lichtinval en een “groter” huis

Een laatste belangrijk punt is dat er meer licht binnen komt met een schuifpui. Bij “normale” deuren zit er slechts een klein raam in de deur, waardoor er minder licht binnenkomt dan bij een schuifdeur, die in veel gevallen compleet van glas is. Is het vaak donker bij u in huis en zou u graag meer licht willen? Dan is een schuifpui dus een ideale optie. Daarnaast zal dit licht in huis niet alleen fijn zijn voor uzelf, maar zorgt dit er ook voor dat uw huis optisch groter lijkt. Heeft u dus geen hele grote kamer? Dan kunt u deze iets groter laten lijken met een schuifdeur.

Vragen over schuifpuien, een schuifdeur kopen of uw schuifpui laten repareren? Neem dan contact op met een lokale of online aanbieder van schuifpuien, zoals https://foramen.nl/.