18 januari 2022

Waarom Harderwijk fantastisch is

Ik heb nagenoeg mijn hele leven in Amsterdam gewoond en ben ook nog steeds verliefd op deze stad. Toch heb ik drie jaar geleden de keuze gemaakt om te verhuizen. Mijn dochter (Demi) en zoon (Remco) balen nog steeds, maar zijn ook verliefd aan het worden op de stad waar we nu wonen: Harderwijk! Waarom dit zo is? Ik ga het je vertellen.

Voor ieder wat wils

Harderwijk beschikt over een prachtig oude binnenstad, vol leuke en gezellige straatjes. Je vindt in Harderwijk oude wijken afgewisseld met de meest luxe en nieuwe. Wij wonen in de oude binnenstad en het is prachtig. Wel één nadeel (maar dat heeft iedere oudere stad): last van ongedierte! Gelukkig hebben wij een ongediertebestrijder in Harderwijk gevonden die ons helpt! Tip: MdB Ongediertebestrijding.

De leuke binnenstad

Harderwijk nadert de gezelligheid van Amsterdam. Gezellige boetiekjes, state-of-the-art conceptstores, sterrenrestaurants, koffiebarretjes en kroegen vindt je hier in de de knusse straatjes. Daarnaast vindt je in het midden van Harderwijk een groot plein waar een aantal grote bars aan te vinden zijn. In de zomer is dit dé hotspot van Harderwijk. 

Stadsstrand

Je vind het in steeds meer steden; een stadsstrand. Harderwijk heeft een aantal jaren geleden een verandering ingezet aan de rand van de stad. Zo is er een ‘gracht’ gemaakt, waardoor je met een plezierboot de stad in kan. Ook is er een mooi stadsstrand aangelegd. Echt een heerlijke toevoeging. 

Dolfinarium

De hotspot van Harderwijk is het dolfinarium. Ik zal eerlijk toegeven dat ik hier in het begin nog wel eens kwam, maar de laatste paar jaar niet meer. Voor kinderen is het echt fantastisch!