27 januari 2021

Waarom je zult genieten van een industrieel interieur stijl.

Industrieel interieur is aangenaam flexibel. Deze ontwerpstijl bestaat voornamelijk uit neutrale tinten en materialen die zich richten op unieke texturen en is gemakkelijk te combineren met verlichting, decor en meubels, zoals stalen deuren met glas. Ondanks zijn eenvoud en minimale ontwerp tropen, slaagt de industriële stijl erin om een gedurfde verklaring te creëren. De nevenschikking van de moderne v.s tijdige zorgt voor een grote, gelaagde en weloverwogen verklaring. Het is een milieuvriendelijke benadering van het interieur en het stimuleert het gebruik van gerecycleerde of geborgen materialen. Er is geen behoefte aan cosmetische trucs bij het zoeken naar een industriële interieur meester als de nadruk wordt gelegd op het gebruik van natuurlijke, kale afwerkingen en materialen.

zwevend tv meubel

Hoe de industriële stijl begon

Hoewel er weinig bekend is over de oorsprong van industriële stijl interieurs, wordt algemeen aangenomen dat de stijl is ontwikkeld tijdens het begin van de 20e eeuw. Aan het einde van de tweede industriële revolutie wordt de trend naar globalisering duidelijker. Tal van belangrijke fabrieken werden gesloten en verplaatste hun activiteiten naar andere landen en als gevolg daarvan, leegstaande industriële gebouwen die een last voor de samenleving zijn vanwege verwaarlozing. Deze hadden op hun beurt weer een eindeloze bron van hoogwaardige materialen om van te profiteren.

En omdat steden sinds het begin van de jaren ’90 steeds meer bevolkt werden, met een tekort aan woongebouwen tot gevolg, wordt het een logische oplossing om industriële gebieden via gentrificatie om te vormen tot woonwijken.

In plaats van het verbergen van de ongerepte schoonheid van industriële gebouwen kwamen slimme architecten en huiseigenaren met het eerste idee om deze om te zetten in industriële stijl plannen dat een voortdurende trend werd en gevierd werd door de kale muren, architectonische details, en de mechanismen van de oorsprong van het gebouw.

(Bron: stalen-deur.nu)