27 oktober 2021

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Je hebt een nieuwe woning en je bent op zoek naar een geschikte vloer. Regelmatig hoor je wel eens verhalen over PVC vloeren. Een PVC vloer is een vloer die vrij is van hout. De vloer wordt van kunststof en bevat verschillende lagen van polyvinylchloride. Dankzij de technieken van vandaag de dag is een PVC vloer niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Maar wat zijn nou precies voordelen van een PVC vloer? Hieronder worden een paar van deze voordelen uitgelicht. 

Duurzaam

Een PVC vloer is over het algemeent sterker dan een laminaten vloer of een vloer van vinyl. De vloer gaat vanwege zijn sterkte jarenlang mee. Door de goede slijtlaag op de vloer zullen er niet zomaar grove beschadigingen ontstaan. 

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer heeft een gladde oppervlakte. Daardoor kan de vloer goed tegen nattigheid en is makkelijk te verzorgen. Dit kan heel eenvoudig door af en toe de vloer te stofzuigen en door de vloer te dweilen met of zonder reinigingsmiddelen. 

Geluiddempend

Een andere voordeel van een PVC vloer is dat het bekend staat als geluiddempend. Dit is niet het geval bij tapijt of laminaat. Hierdoor is een PVC vloer zeer geschikt om te plaatsen in appartementen en tussenwoningen. 

Makkelijk te vervangen

Mocht er na een tijdje toch een beschadiging zijn ontstaan op je PVC vloer, dan is een deel van de vloer gemakkelijk te vervangen. Een strook kan namelijk individueel worden vervangen, zodat je bij ernstige beschadigingen niet de hele vloer eruit moet halen. 

Groot aanbod PVC vloeren bij Droomvloer

Ben je benieuwd naar het aanbod PVC vloeren? Bekijk dan het aanbod van Droomvloer. Hier heb je een ruim aanbod aan verschillende PVC vloeren. Voor PVC in Hoogeveen ga je naar Droomvloer.