27 oktober 2021

Wanneer bouwkundige keuring nodig

Ben je van plan om een huis te kopen en is deze woning al wat verouderd? Dan is een bouwkundige keuring geschikt om inzicht te geven in de technische staat van het huis. Zo weet je precies wat voor huis je gaat kopen en wat de kosten worden om de gebreken te verhelpen. Wanneer is het nog meer verstandig om een bouwkundige keuring te laten doen? Hieronder volgen een aantal tips wanneer je dit het beste kan laten uitvoeren. 

Bij risico op asbest

Wanneer een woning enige risico heeft op asbest dan is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten doen. Asbest is gevaarlijk en verlaagt de waarde van een huis. Het opruimen en verwijderen van asbest is een dure grap. Daarnaast is de koper van een huis altijd zelf aansprakelijk voor eventuele aanwezigheid van asbest in de woning. 

Bij vochtigheid of vochtplekken in woning

Wanneer je in de woning vochtplekken aantreft op bijvoorbeeld de muren, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen door opstijgend grondwater, of door vocht van buitenaf, bijvoorbeeld door regen of sneeuw, maar het kan ook een andere oorzaak hebben. Wil je weten waar het probleem precies ligt? Dan is een bouwkundige keuring de beste optie. 

Bij een woning met houten vloer

Er kunnen veel risico’s zitten aan een woning met een houten vloer. Het is daarom verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren bij dit soort woningen. Op deze manier kun je mogelijke gebreken aan de vloer, bijvoorbeeld houtrot in de balken, bruinrot of optrekkend vocht, in kaart brengen. 

Bouwkundige keuring bij jou

Wil je een bouwkundige keuring in Kampen laten uitvoeren? Of ben je op zoek naar iemand die een bouwkundige keuring in Apeldoorn kan doen? Neem dan contact op met IJssel Woningkeurders.