18 januari 2022
muur afwerken

Wat is granol en wat kun je er mee?

Sommige mensen zullen de term kennen, maar vele ook niet. Wat is granol namelijk? Als je hier nog nooit van hebt gehoord dan zul je ook geen flauw idee hebben wat het is. Het is namelijk een soort stucwerk wat je thuis op de muren kunt aanbrengen. Het uiterlijk van granol lijkt een beetje op boomschors. Dat is ook wat het zo bijzonder maakt. Stucwerk heb je namelijk in veel soorten en maten waar granol er dus een van is. Het is wel iets wat je zelf kunt doen. Je moet dan wel goed alle instructies doornemen die erbij zitten, maar dat is het dan ook wel. Zolang je maar de juiste voorbereidingen treft kan er eigenlijk ook niks fout gaan.

Wat is Granol?

Het laten doen

Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om granol te laten aanbrengen door een professional. Dit kan nooit kwaad en je zult dan eigenlijk ook zeker weten dat het goed wordt aangebracht. Als bij jou de vraag nog steeds is, wat is granol? Dan kun je er misschien beter voor kiezen om dit te laten doen. Wanneer het namelijk niet op de goede manier wordt gedaan dan zul je ook zien dat je hier spijt van krijgt. Zo kan het bijvoorbeeld gaan los laten en ziet het er simpelweg niet mooi uit.

Een egale muur

Je wilt ook dat de muur mooi strak en glad is. Dan moet je granol dus ook op een egale manier aanbrengen om ervoor te zorgen dat de muur daadwerkelijk glad is. Als je dit zelf goed kunt is er geen enkel probleem. Als je het nog nooit hebt gedaan dan is het verstandig om dit te laten doen door iemand in je familie die wel ervaring heeft of door een professioneel. Vraag dan wel altijd eerst, wat is granol? Als zij weten wat het is, is de kans ook groter dat ze het kunnen.