27 oktober 2021

Wat voor dekbed past bij welk seizoen?

De temperatuur in ons land wisselt per seizoen. In de zomer kan het kwik behoorlijk oplopen, terwijl het ’s winters flink kan vriezen. In de herfst en de lente schommelt de temperatuur vaak tussen warm en koud. Door deze temperatuurwisselingen vinden veel mensen het lastig om het juiste dekbed te kiezen. In de winter heb je een dik dekbed nodig, maar in de lente en zomer is dit veel te warm. Wil je ieder seizoen onder een dekbed slapen dat geschikt is voor de temperatuur van de tijd van het jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder op een rijtje welk dekbed bij welk seizoen past.

Zomerdekbed
In de zomermaanden kan het dusdanig warm worden dat je enkel onder een dekbedovertrek slaapt. Niet iedereen vindt dit even prettig. Geldt dit ook voor jou? Dan slaap je ook ’s zomers onder een dekbed. Indien dit een dik dekbed is, zweet je mogelijk veel. Dit heeft nadelige gevolgen voor jouw nachtrust. Wil je dit voor komen? Kies dan voor een zomerdekbed. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een dekbed dat uitermate geschikt is om ’s zomers onder te slapen. Grote voordeel van dit dekbed is dat je het op warme dagen nooit te warm hebt. Je zweet niet of nauwelijks onder een zomerdekbed, waardoor je de volgende dag uitgerust opstaat.

Winterdekbed
Waar het in de zomers vaak warm wordt, is het ’s winters vaak betrekkelijk koud. Dit is niet alleen buiten het geval, maar ook binnen. Vind jij het te koud in de slaapkamer? Dan kom je maar moeilijk in slaap. Daarnaast kan de kou lichamelijke klachten veroorzaken, zoals nek- of rugpijn. Daarom is het zaak om ook in de winter onder het juiste dekbed te slapen. Een winterdekbed biedt in dat geval uitkomst. Zo’n dekbed is aanzienlijk dikker dan een zomerdeken. Dit komt doordat er meer vulling in zit. De deken houdt de warmte beter vast, waardoor jij ’s nachts geen kou vat.

4 seizoenen dekbed
Een zomerdekbed is geschikt voor de zomer, een winterdekbed voor de winter. Maar onder welk dekbed slaap je in de herfst en lente? Een zomerdeken is vaak te dun voor deze periode en een winterdekbed soms te dik. Indien je toch onder één van deze dekbedden slaapt, kan dit jou de nodige slapeloze nachten bezorgen. Gelukkig is er een oplossing: het 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed is niet alleen geschikt voor de zomer en winter, maar ook voor de herfst en lente.

Doordat je het hele jaar onder hetzelfde dekbed slaapt, hoef je maar één dekbed te kopen. Een 4 seizoenen dekbed bestaat namelijk uit verschillende lagen. Deze kun je gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. De lagen bevestig je vaak aan elkaar met behulp van drukknopen. Hierdoor haal je lagen ook makkelijk weer van elkaar af wanneer het dekbed te warm wordt. Met een 4 seizoenen dekbed hoef jij niet langer bang te zijn voor té koude of té warme nachten.