8 mei 2021
tapijttegels

Wat zijn de voordelen van tapijttegels?

Je bent op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis. Bijvoorbeeld omdat je uitgekeken bent op je oude vloer. Er zijn natuurlijk genoeg opties voor een nieuwe vloer. Zo heb je bijvoorbeeld: parketvloeren, gietvloeren, pvc vloeren, betonvloeren en tapijttegels. In dit artikel zoomen we in op tapijttegels. Wat zijn hier de voordelen van en waarom is het kopen van tapijttegels een goede optie?

Wat zijn tapijttegels?

Tapijttegels zijn eigenlijk gewoon tegels maar dan gemaakt van tapijt in plaats van beton of steen. Je kunt deze tegels in tegenstelling tot tegels van beton of steen heel makkelijk aanbrengen met een combinatie van verschillende kleuren en vormen. Tapijttegels worden gelegd met tape of speciale lijm.

Breed inzetbaar

Tapijttegels kunnen voor veel verschillende panden worden gebruikt. Denk hierbij aan een gewone woning, winkel, bedrijfspand of kantoor. Het tapijt is daarnaast erg goed geschikt voor reparatie. Heb je een drukbezochte winkel? Als een tapijttegel beschadigd raakt, is deze eenvoudig weer te vervagen!  

Duurzaamheid

Tapijttegels zorgen voor een betere woon- en werksituatie. Tapijttegels zijn comfortabel en dempen geluid meer dan 5 keer beter dan laminaatvloeren. Dit zorgt voor minder vervelende geluiden die kunnen afleiden en irriteren. Dit zal bijdragen aan de productiviteit van de bewoners, werknemers of bezoekers. Daarnaast kunnen de tegels worden hergebruikt. Ga je verhuizen? Je neemt de tapijttegels zo weer mee! 

Prijs en comfort

Tapijttegels zijn relatief goedkoop en ook nog eens erg comfortabel. Het tapijt zorgt ervoor dat je op blote voeten door je woning kunt lopen, zonder het koud te krijgen.