23 september 2021

Weetjes over (rol)gordijnen

Als het om gordijnen gaat, heb je als consument ontzettend veel keus. Zoveel keus dat je bijna niet meer kunt kiezen. In dit blog hebben we weetjes over (rol)gordijnen verzameld. Hopelijk wordt door het lezen van dit blog de keuze maken iets makkelijker voor jou. 

Wist je dat?

..je tegenwoordig ook een rolgordijn zonder boren kunt bestellen. Heel handig voor als je twee linkerhanden hebt en je geen klusjesman in de familie hebt. 

…je een rolgordijn op maat kunt kopen. Zit toch net iets mooier dan een kant-en-klaar rolgordijn, waarbij je misschien wat centimeters mist. 

…duurzame gordijnen een trend zijn. Zoals bijvoorbeeld gordijnen van bamboe. 

…verduisterende rolgordijnen gewone gordijnen overbodig maken. Tenzij je dat natuurlijk mooi vindt qua aankleding. 

…je rolgordijnen tegenwoordig ook elektrisch kunt bedienen. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen. 

…je met lichtdoorlatende rolgordijnen de scherpe zon buiten houdt, maar dat het licht wel binnenkomt. Zo blijft er natuurlijk licht je woonkamer binnenkomen. 

…je ook van vitrage een rolgordijn kunt maken. Een goede optie als je een klein raam in huis hebt waar je geen rails kwijt kunt. Dan maak je van dezelfde stof een rolgordijn. Zo heb je alles toch in dezelfde stijl. 

…je een rolgordijn ook prima kunt toepassen op een tuimel- of kantelraam. Daar zijn speciale uitvoeringen voor. 

…je met een duo rolgordijn de combinatie in huis haalt van lamellen en rolgordijnen. Bij een duo rolgordijn kun je kiezen voor open- of geslotenheid. Net waar je op dat moment zin in hebt als je thuis bent. 

…je een rolgordijn ook als een screen kunt kopen. Dient het gelijk als zonwering. Dat is handig toch.