22 april 2021
Top 10 mobiele airco’s

Wel een ruimte verkoelen maar liever geen dure installatie? Neem een mobiele airco

Vooral de laatste paar jaar zijn we in de zomer in Nederland een aantal keren geconfronteerd met hittegolven die we voorheen nog nooit meemaakten. We hebben zowel zeer langdurige hittegolven meegemaakt als temperatuurrecords gebroken. En dat allemaal in enkele jaren! Dat steeds meer mensen hebben besloten een airco in huis te halen is dan ook allerminst verrassend. Een traditionele airco, zo eentje die in de muur geïnstalleerd moet worden, is echter wel behoorlijk prijzig. Veel goedkoper is het dan bijvoorbeeld om een mobiele airco aan te schaffen, bijvoorbeeld eentje uit de top 10 mobiele airco’s die je bij specialisten op dit gebied kunt opvragen en nalezen. 

Hoe werkt een mobiele airco?

Natuurlijk verschillen mobiele airco’s in details van elkaar, maar het basisprincipe van alle mobiele airco’s is wel zo’n beetje hetzelfde. Je plaatst simpelweg je airco in de ruimte die je gekoeld wilt hebben. Vervolgens zet je het apparaat in elkaar zoals de handleiding dit voorschrijft. De slang die dan aan de achterkant van de mobiele airco vastzit laat je tenslotte uit het raam hangen. Door deze slang zal warme lucht vanuit de kamer worden afgevoerd naar buiten.

Top 10 mobiele airco’s

Vergeet geen raamafdichtingsset erbij te kopen 

Wie het laatste stuk van de vorige alinea heeft gelezen zal zich misschien al hebben afgevraagd hoe deze strategie eigenlijk kan werken. Welnu, om een goede en vooral efficiënte werking van je mobiele airco te kunnen garanderen is het essentieel dat je de rest van de raamopening afdicht. Alleen zo wordt een barrière gecreëerd waardoor nieuwe warme lucht de kamer niet binnenkomt. Dit afdichten kan bij uitstek met speciaal daarvoor ontworpen raamafdichtingssets. Soms krijg je die er al bij als je een mobiele airco aanschaft; andere keren dien je deze er los bij te kopen.