8 mei 2021

Welk tuinmeubel past het beste in jouw tuin?

Het lijkt misschien nog heel ver weg maar over een kleine 4 maanden begint de lente alweer. En als we de weersverwachtingen mogen geloven belooft ook volgend jaar een warmer jaar te worden dan voorheen. Niet zo gek dus dat je op zich nu al best mag bedenken wat je volgend jaar met je tuin wilt gaan doen. Is je tuin al helemaal klaar voor de lente en voor de zomer of moet er nog wel het een en ander gebeuren? Misschien heb je wel nieuwe tuinmeubelen nodig en laat deze periode nou net de meest geschikte periode zijn om die te kopen. Heb je alleen echt geen idee voor welke soort tuinmeubelen je moet kiezen? Hier wat gouden tips zodat je zeker weten de juiste keuze maakt!

Waarvoor ga je de meubelen gebruiken?

Net zoals binnenshuis hebben de meubels buitenshuis ook allemaal zo hun eigen doel. Zo kan je in de winkel bijvoorbeeld de welbekende loungesets kopen maar ook de diningsets staan al netjes voor je opgesteld. Dan rest je alleen nog de vraag; voor welke kies je dan? De ene sets doet zeker niet onder aan de ander maar er zit wel degelijk een verschil in bruikbaarheid. Zo is een loungesets bijvoorbeeld als snel relaxed terwijl je bij een diningsets juist nog een beetje alert wilt blijven. Ook is een loungebank voor buiten en voor binnen totaal niet met elkaar te vergelijken, op de vorm na dan, terwijl je dat misschien wel had verwacht.

Welk materiaal is het meest geschikt?

Naast het soort meubelen kan je uiteraard ook nog kiezen uit verschillende materialen. Tegenwoordig worden voornamelijk kunststof en hout gebruikt maar ook de rest van de materiaalsoorten mogen we zeker niet vergeten. Voor welk materiaal je kiest is vooral afhankelijk van smaak, de hoeveelheid onderhoud de set nodig heeft en alles wat er verder nog bij komt kijken

Onderhoud en het kostenplaatje

Er zijn sets die je het hele jaar door buiten kant laten staan terwijl een andere set na de eerste regenbui al bijna wegdrijft. Goed onderhouden is daarom van uiterst belang als je, je meubelen goed wilt houden maar daar kunnen we uiteraard niet altijd van op aan. Hout is in dit geval alles behalve een slimme keuze.