8 mei 2021
laminaat

Welke verschillende soorten laminaat zijn er?

Laminaat. Wie kent het niet. Een groot deel van de Nederlandse woningen heeft het in één of meerdere ruimtes liggen. Niet zo vreemd, want deze vloerbedekking ken veel voordelen. Zo is het makkelijk zelf te leggen, kan het verschillende motieven imiteren en kan het vaak goed tegen spatwater. De vraag is alleen: welke soorten zijn er eigenlijk? Vloerloods – dé specialist van vloeren in Kampen – gaat er in deze blog dieper op in. Lees je mee?

Laminaat met of zonder v-groef

Laminaat kun je grofweg in twee categorieën indelen: mét of zonder v-groef. Het verschil tussen deze twee typen is duidelijk zichtbaar. Kies je voor een vloer met zo’n v-groef? Dan breng je onderscheid tussen de verschillende planken. Er ontstaat een reliëf, die het meeste wegheeft van een voeg tussen twee tegels. Ofwel: er is een groef zichtbaar. Wanneer je kiest voor laminaat zonder v-groef wordt de vloer een vlak geheel.

Laminaat met een houten uiterlijk

Vervolgen gaan we het hebben over motieven. De meest gekozen variant is laminaat met een houtlook. Hierbij lijkt het alsof je een échte houten vloer hebt liggen. De bovenkant laat namelijk een tekening zien van knoesten en nerven. Natuurlijk is dit niet echt. De tekening zul je vaak meerdere keren op jouw vloer tegenkomen. Maar de imitatie is – voor het blote oog – niet van echt te onderscheiden. En het is ook nog eens een stuk goedkoper!

Gerelateerde link: Waterbestendig laminaat

Laminaat met betonnen uiterlijk

Het hele huis met een “houten” vloer voorzien… dat is vaak een beetje saai. Veel eigenaren van woningen wisselen daarom graag af. Zij kiezen voor de keuken of de hal vaak voor een laminaattype, die een betonnen uiterlijk heeft. Het voordeel – ten opzichte van echt beton – is dat laminaat altijd warm aanvoelt en geen barsten vertoont. Ook is het – wanneer de vloer toch beschadigd raakt – makkelijk te vervangen.

Andere soorten

Natuurlijk zijn er nog veel verschillende soorten lamnaat. Ze zijn namelijk niet op één hand te tellen. Denk bijvoorbeeld aan tegels, visgraat of brede planken. Hiervoor verwijzen wij jou graag naar onze winkel. Naast laminaat zijn er ook nog andere typen vloerbedekking te vinden. Zo kun je ook een houten vloer, tapijt of een PVC Vloer in Zwolle en omstreken laten leggen. Het is maar net welke wensen je hebt. Jij beslist.