27 oktober 2021
wonen in twente

Wonen in Twente

Druk, altijd maar druk. Geen moment rust. Als ik thuis kom hoor ik de auto’s langs razen. Ik ben toe aan rust. De tijd dat ik niet genoeg kon krijgen van de drukte om me heen is wel voorbij.
Tijdens de eerste lockdown was het zo heerlijk rustig op straat. Als ik dan buiten ging wandelen, kwam ik maar weinig mensen tegen. Eindelijk kwam ik tot rust. Ik wist niet eens dat ik dat zo hard nodig had. Maar langzamerhand werd het weer drukker op straat. En inmiddels razen de auto’s weer langs mijn huis. Daar heb ik dagelijks last van, want door corona werk ik vanuit huis en niet op kantoor. Uitzicht heb ik ook al niet. 

Dit wil ik niet meer. Maar waar wil ik wel dan wonen? Eén ding weet ik zeker, niet meer in een stad. Wat ik wel wil, is een plek waar het rustiger is dan in de stad.
Toen ik een paar maanden geleden bij een vriend op bezoek ging om zijn nieuwe woning te bekijken wist ik, dit wil ik ook. Zonnepanelen op het dak. Prachtig uitzicht. Mooie wandelgebieden op loopafstand van zijn huis. Goed geregeld dus. Hij had ervoor gekozen om in het prachtige dorp Losser te gaan wonen. Bij zijn zoektocht naar een mooie woning had hij gebruik gemaakt van een aankoop makelaar. Zijn keuze om in Losser te gaan wonen was goed doordacht. Niet meer in een drukke stad. Het is een prachtige omgeving en je vindt er alles wat je nodig hebt. Denk hierbij aan een zwembad, sportschool, supermarkt en een centrum waar je prima kunt shoppen. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Maar ja, in de huidige woningmarkt leek het mij best lastig om een betaalbare koopwoning te vinden. In de praktijk viel dat reuze mee. Toen ik thuis kwam ben ik direct op zoek gegaan naar een woning in Losser. Ook ik heb gebruik gemaakt van een aankoop makelaar. Door goed naar mijn wensen te luisteren, waren zij in staat om mij huizen te laten zien die bij mijn woonwensen passen. En een makelaar heeft een enorm netwerk en weet vaak al dat een woning in de verkoop gaat, voordat het op online komt. Met dank aan hen heb ik een prachtige woning kunnen kopen zonder een enorm bedrag boven de vraagprijs te bieden. Nog een maandje geduld en dan gaat mijn wens in vervulling.