23 september 2021
thuiswerken

Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Je werkt nu al een tijdje op de zolderkamer, maar je merkt dat het niet effectief is. Je raakt snel afgeleid en je vindt het niet sfeervol. Tijd om iets te doen aan de thuiswerkplek. Je kunt bijvoorbeeld een bureauscherm plaatsen voor betere akoestiek. Ook kun je extra opbergruimte creëren voor meer rust. Meer behoefte aan extra zuurstof? Denk dan eens na over plantjes!

Akoestische Omgeving

Last van een akoestisch probleem? Misschien is het dan tijd om na te denken over een bureauscherm. Een bureauscherm absorbeert geluiden. Uitkomst? Minder prikkels waardoor je met meer concentratie verder kunt werken. Naast een bureauscherm kun je ook wandtegels op de muur aanbrengen of een ruimteverdeler in de kamer zetten. Laat die rustige werkuren maar komen! Bekijk ook: Akoestiek verbeteren en akoestische panelen (bijvoorbeeld te koop bij het bedrijf In-Zee).

Opbergruimte Creëren

Losse spullen zorgen bij veel mensen voor onrust. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd, toch? Daarom is het belangrijk om genoeg opbergruimte in je werkkamer te maken. Denk aan ladekasten onder je bureau of opbergboxen op een plankje. Naast het opbergen van spulletjes kan het handig zijn om je spullen eens grondig uit te zoeken. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt!

Groen Toevoegen

Een werkplek kun je op veel manieren prettiger maken. Heb je wel eens nagedacht over het toevoegen van planten? Planten staan gezellig en zijn ook nog eens effectief. Wat de toegevoegde waarde van een plant is? Planten zorgen voor zuurstof, reduceren stress en zuiveren de lucht. Heb je niet echt groene vingers? Geen probleem, er zijn genoeg planten die amper onderhoud nodig hebben.