23 september 2021

Zo is jouw huis een veilige plek

Heb jij recent een huis gekocht? Of ben je je aan het oriënteren of het gebied van veiligheid. Je leest het goed. Een huis veilig maken lijkt eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Wij sommen een aantal belangrijke punten op.

Brandblusser

De eerste vraag luidt: heb jij een brandblusser in huis liggen? De kans op brand lijkt niet heel groot, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarnaast is het belangrijk dat jij de brandblusser laat keuren. Waarom? Een brandblusser kan een aantal jaar mee en het is van groot belang dat wanneer de brandblusser nodig is ook werkt. Dit kun je laten doen bij Safety Service Leusink, dé specialist als het gaat om veiligheidsmiddelen. 

Camera’s

Veiligheidscamera’s kunnen helpen tegen een veiliger gevoel in en rondom het huis. Woon jij in een appartement op 3 hoog? Dan is een veiligheidscamera waarschijnlijk niet nodig. Woon jij afgelegen of heb jij waardevolle spullen in huis? Dan maakt dit wel degelijk een verschil. Naast dat je het opsporen makkelijker maakt, werkt een veiligheidscamera natuurlijk preventief.

Let op wat je doet

Ik zie je denken. Hoezo moet ik opletten wat ik doe? We bedoelen hiermee vooral je (online) gedrag. Ga jij op vakantie? Zet dit dan niet openbaar op het internet. Draag jij graag dure sieraden, zoals horloges of een ketting? Let dan op waar je het plaatst. Criminelen weten de weg naar de social media kanalen steeds beter te vinden en maar gretig gebruik van de informatie die zij toegespeeld krijgen.