27 oktober 2021
kunstgras

Zo maak je je tuin kidsproof

Nu de lente er weer aankomt, is het tijd om de tuin weer gereed te maken. Het is goed om de tuin op te delen in verschillende stukken. We raden je aan om een stuk voor jezelf te hebben om heerlijk te relaxen. Daarnaast is het belangrijk dat de tuin ook kidsproof is. Hoe je dit doet, leggen wij je graag uit.

Ondergrond

Altijd een mooie grasmat zonder onderhoud? Misschien is kunstgras kopen iets voor jou. Kunstgras is er in verschillende soorten, maar altijd van hoogwaardige kwaliteit. Het aanschaffen van kunstgras is zeer kindvriendelijk. Kunstgras is lekker zacht en de kinderen kunnen het niet kapot lopen als ze er uren op spelen. Daarnaast is kunstgras ideaal in combinatie met een zwembad: je zult geen grassprietjes terugvinden in het water!

Bekijk ook: 

Kunstgras outlet

Kunstgras leggen

Tuinhuis

Door een tuinhuis toe te voegen aan jouw tuin, hebben de kinderen echt hun eigen plekje. Je hebt tuinhuisjes en speelhuisjes in alle soorten en maten. Vaak zijn deze speelhuisjes een goede combinatie met een zandbak. Zorg dat je de zandbak ‘s nachts afdekt, zo voorkom je bezoek van katten uit de buurt.

Eigen moestuin

Samen in de tuin bezig zijn is gezellig. Zo kun je je kind leren tuinieren. Op deze manier laat je je kind kennis maken met de verschillende groentes, die jullie zelf geoogst hebben. Wil je niet direct een deel van de tuin reserveren voor een moestuin? Begin klein door een kweekbak te kopen. Mocht je kind toch niet zo’n tuinier blijken, heb je geen grote investering gedaan.